NAC wint in Breda ook van Utrecht

NAC heeft zijn achtste thuiszege van het seizoen geboekt. FC Utrecht ging in Breda met 3-1 onderuit.

Het duel kende een alleraardigst begin met twee goals in het eerste kwartier; Michael Silberbauer tikte raak na goed werk van Dries Mertens en Csaba Fehér maakte gelijk na een fraaie steekpass van Anthony Lurling.

Het tempo lag daarna echter veel lager, waardoor er amper nog kansen gecreëerd werden.

NAC in tweede helft beter

Na rust had NAC het beste van het spel en na tien minuten kopte Matthew Amoah via het achterhoofd van Alje Schut de 2-1 binnen.

Het was alweer het vierde eigen doelpunt van de Utrecht-verdediger dit seizoen. Hij trof drie keer in eigen doel in de eredivisie en één maal in de Europa League. Een evenaring van het eredivisierecord van Willem II-er Thomas Baelum en PSV-er Daan Schrijvers.

Na de 3-1 van Luijckx, die daarvoor al met een vrije trap de lat had geraakt, was de wedstrijd gespeeld, al schoot Ricky van Wolfswinkel de bal nog tegen de paal.