Lutz Bachmann, begin juni in Dresden
NOS Nieuws

Pegida doet mee aan Duitse deelstaatverkiezingen

In Duitsland doet de beweging tegen islamisering Pegida volgend jaar voor het eerst mee aan deelstaatverkiezingen. Mede-oprichter Lutz Bachmann kondigde dat gisteravond aan voor 800 aanhangers in Leipzig.

De eerste verkiezingen zijn volgend jaar op 16 maart in Baden-Württemberg. Daarna volgen Rijnland-Palts, Saksen-Anhalt en Mecklenburg-Vorpommeren. Pegida wil aan die vier verkiezingen meedoen, niet als partij maar als burgerbeweging.

Bachmann zei gisteren dat Pegida hoop put uit het resultaat bij de verkiezing van een nieuwe burgemeester in Dresden. De Pegida-kandidaat Tatjana Festerling kreeg toen 10 procent van de stemmen. Bachmann zei dat dat resultaat behaald werd na een korte campagne waarin weinig geld was gestoken. Als het budget hoger was geweest, zou ze volgens Bachmann een kwart van de stemmen hebben gekregen.

Pegida staat voor Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland. De beweging heeft aan kracht ingeboet en lijkt buiten Dresden niet veel meer te betekenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl