Kan Viktoria Azarenka ditmaal wel stunten tegen Serena Williams?
NOS Sport

Wimbledon vandaag: Djokovic verstoort Ladies' Day

De dinsdag in de tweede week van Wimbledon is traditioneel voorbehouden aan het damestoernooi, waarin de kwartfinales op het programma staan. Maar Novak Djokovic en Kevin Anderson zorgen toch voor mannelijke inbreng op de achtste speeldag.

Dat duo gaat namelijk om 13.00 uur Engelse tijd - en 14.00 uur bij ons - op court 1 beginnen aan de vijfde set. Maandagavond werd het treffen onderbroken wegens duisternis, nadat titelhouder Djokovic een 2-0 achterstand in sets ongedaan had gemaakt.

Voorproefje

Op het centercourt staan twee kwartfinales op het programma. Maria Sjarapova opent het bal met een ontmoeting met de relatief onbekende Amerikaanse Coco Vandeweghe, in 2014 nog winnares van het WTA-toernooi van Rosmalen.

Die partij geldt als voorproefje op de clash tussen Serena Williams en Viktoria Azarenka. Vorige maand troffen ze elkaar ook op Roland Garros en dat werd een spektakelstuk.

Azarenka gaf in de derde ronde van het graveltoernooi een voorsprong van 6-3, 4-2 uit handen. Ze kreeg het in de partij aan de stok met Williams en de umpire van dienst. Kan zij dit keer het hoofd wél koel houden?

Rojer

Nederlandse inbreng is er van Jean-Julien Rojer die met zijn Roemeense partner Horia Tecau de halve finales probeert te bereiken. Rojer en Tecau stuiten op het Pools-Servische duo Marcin Matkowski/Nenad Zimonjic.

Roland Garros 2015: Azarenka en Williams oneens

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl