NOS Sport

Nummerdor: we misten helderheid van geest

Beachvolleyballer Nummerdor weet nog niet of hij na de Spelen stopt

Met een bittere nasmaak namen Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst zondagavond afscheid van de WK beachvolleybal in eigen land. Wat een volksfeest op de Hofvijver had moeten worden, werd een flinke anticlimax. Het duo liet, onder het toeziend oog van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, maar liefst vijf wedstrijdpunten onbenut.

Na afloop was de pijn voelbaar. Nummerdor en Varenhorst stamelden wat tijdens de interviews kort na de wedstrijd, maar veel verder dan enkele krachttermen kwamen de Nederlanders niet. Het publiek droop af en de Braziliaanse tegenstanders vierden feest in het hol van de leeuw.

Klare taal

"We hebben gespeeld als mietjes", sprak de 25-jarige Varenhorst na afloop klare taal. De jongste van het stel weet dat er voor hem nog meerdere WK’s aankomen, voor de inmiddels 38-jarige Nummerdor is dat anders. Dit had zijn toernooi moeten worden.

"Op de matchpoints misten we de helderheid van geest. Wat we vooraf besproken, konden we net niet uitvoeren", relativeerde Nummerdor een dag later. "Dat heeft ook met spanning te maken. Ik heb afgelopen nacht maar kort geslapen en Chris (Varenhorst, red.) nog niet echt gesproken. Je zoekt dan toch vaak je familie, vrienden en partner op om het te verwerken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl