Pieter Weening
NOS Wielrennen

Weening voorspelt: 'Morgen kan dit weer gebeuren'

Vijf man lagen er bij van de Australische ploeg Orica GreenEdge. Bij de valpartijen die Tour de France ontsierden vandaag. Pieter Weening ontweek de dans, maar hij zag dat Simon Gerrans en Daryl Impey moesten opgeven. "We reden 70 kilometer per uur, dus dat zijn dan flinke smakkers die je maakt."

Dat Weening niet tegen het asfalt ging is geen toeval. "Ik zou na de eerste klim mijn deel van het werk doen. Ik heb me uit het gedrang gehouden, want je voelt het gewoon aankomen. Er zit zoveel druk op. Dit gaat gewoon ergens een keer fout, ze gaan ergens een keer liggen."

190 man

En hij voorspelt weinig goeds voor morgen als het peloton in de vierde etappe over de kasseien jakkert. Ook dan voorziet Weening problemen. "De weg is vijf meter breed, daar kunnen maximaal tien renners naast elkaar rijden, maar er willen 190 man op de eerste rij zitten. Dat gaat natuurlijk niet lukken. Als iemand een wiel raakt, kan het verkeerd aflopen."

Ploegentijdrit

Wat rest er nu nog voor Orica GreenEdge? De ploeg was één van de favorieten voor de ploegentijdrit van komende zondag. Maar zonder kopman Gerrans en de Zuid-Afrikaan Daryl Impey ziet het er opeens heel anders. "Dat was zeker een hoofddoel. We gaan er ook gewoon vol voor, maar het is nooit mooi om met twee man minder te starten. We gaan zien waar we eindigen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl