Roger Federer bleef zonder setverlies
NOS Sport

Federer overtuigend door, Berdych strandt

Roger Federer heeft zich probleemloos geplaatst voor de kwartfinales van Wimbledon. De zevenvoudig kampioen op het Londense gras had weinig tegenstand te duchten van de Spanjaard Roberto Bautista Agut: 6-2, 6-2, 6-3.

Nog binnen anderhalf uur was de zege een feit voor Federer, die jaagt op zijn achttiende grandslamtitel. Zijn laatste toernooioverwinning op een grandslam dateert van 2012. Drie jaar geleden rekende Federer in de eindstrijd van Wimbledon af met Andy Murray.

Federer, die 38 winners sloeg en slechts twaalf onnodige fouten maakte, werd in de korte partij geen moment getest. Bautista Agut, die nog nooit doordrong tot de laatste acht op een grandslam, kreeg geen enkele breakkans en won slechts drie punten op de eerste service van Federer.

Tomas Berdych

Berdych uitgeschakeld

Tomas Berdych bleef in de vierde ronde steken. De Tsjech, in 2010 verliezend finalist op Wimbledon, moest in drie sets met duidelijke cijfers zijn meerdere erkennen in Gilles Simon: 6-3, 6-3, 6-2.

Berdych had Simon in februari nog met speels gemak (6-2, 6-1) verslagen in de halve finales van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam, maar kwam er ditmaal niet aan te pas. De doorgaans solide spelende Tsjech maakte te veel onnodige fouten, haalde weinig rendement uit zijn service en kreeg op die van Simon slechts één breekkans.

Simon, de nummer dertien van de wereld, evenaarde zijn beste prestatie op een grandslamtoernooi. Bij de Australian Open van 2009 was hij ook kwartfinalist. Om de halve finales te bereiken, moet de Fransman Federer zien te verrassen.

Stan Wawrinka verloor vorig jaar in de kwartfinales van Roger Federer

Wawrinka staat geen set af

Stan Wawrinka bleef wel overeind en hij haalde voor de tweede keer in zijn loopbaan de kwartfinales. De nummer vier van de wereld, die vorig jaar uit de halve finales werd gehouden door landgenoot Federer, won met 7-6 (3), 7-6 (7), 6-4 van David Goffin.

De 24-jarige Belg, die voor het eerst in de achtste finales stond, deed niet veel onder voor Wawrinka, maar de winnaar van Roland Garros was net iets vaster op de belangrijke momenten.

Goffin liet in de tweede tiebreak een setpoint onbenut, waarna Wawrinka zijn tweede benutte. Wawrinka won in de derde set na een 4-2 achterstand vier games op rij en benutte zijn eerste matchpoint met een fraaie forehandwinner.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl