Bondskanselier Merkel en president Hollande
NOS Nieuws

Merkel en Hollande willen dat Grieken haast maken

De Franse president Hollande en de Duitse bondskanselier Merkel zeggen dat het aan de Griekse premier Tsipras is om snel met voorstellen te komen om de onderhandelingen over de Griekse schulden vlot te trekken. Beiden benadrukten daarbij dat ze bereid zijn met de Grieken verder te praten.

"De tijd dringt", zei Merkel. Zij wil dat Tsipras nog deze week met gedetailleerde hervormingsvoorstellen komt voor de middellange termijn. Zo niet, dan hoeft Griekenland niet op extra noodkredieten te rekenen.

Merkel en Hollande willen dat Grieken haast maken

Referendum

De leiders van de twee grootste economieën binnen de Eurogroep respecteren de uitkomst van het referendum van zondag, waarmee de Grieken de laatste bezuinigingsvoorstellen van de geldschieters afwezen. 'Solidariteit' is in de Europese Unie een belangrijk principe, maar dat hoort gepaard te gaan met 'verantwoordelijkheid', voegden ze eraan toe.

Merkel zei verder dat op de Eurotop morgen in Brussel niet alleen de opvatting van Griekenland belangrijk is, maar ook die van de andere achttien eurolanden.

Merkel bezocht Hollande vanavond in zijn Élysée-paleis in Parijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl