Andy Murray heeft nog drie zeges nodig voor de titel
NOS Sport

Murray heeft antwoord op servicegeweld Karlovic

Andy Murray is weer een stap dichter bij zijn tweede Wimbledontitel. De Schot, die het toernooi in 2013 voor het eerst op zijn naam schreef, won in de achtste finales in vier sets van Ivo Karlovic: 7-6 (7), 6-4, 5-7, 6-4.

Karlovic, die 29 aces sloeg, trof Murray op Wimbledon ook in 2012. De Kroaat verloor toen ook in vier sets, waarvan er twee uitmondden in een tiebreak. Ook nu toonde de Kroatische nummer 25 van de wereld zich een taaie opponent van de publieksfavoriet, die in de tiebreak van de eerste set pas zijn vierde setpoint benutte.

Net zoals Andreas Seppi in de vorige ronde, snoepte Karlovic Murray een set af. Dat deed hij toen de Schot in de derde set serveerde om op 6-6 te komen, maar op dat moment zijn enige break van de partij incasseerde.

Foutenlast

In de vierde set was Murray, de mondiale nummer drie, goed bij de les. Hij hield zijn foutenlast laag (drie onnodige fouten) en produceerde negentien winners. Na ruim drie uur besliste hij de partij in zijn voordeel.

Murray treft bij de laatste acht de Canadees Vasek Pospisil, die Viktor Troicki in vijf sets uitschakelde.

Karlovic neemt afscheid van Wimbledon met 165 aces. Hij vestigde een record door in drie opeenvolgende wedstrijden telkens minimaal veertig aces te noteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl