Israelische rabbijn Eliezer Berland (R) komt aan bij de rechtbank.
NOS Nieuws

Omstreden rabbijn Eliezer Berland is zoek

Rabbijn Eliezer Berland lijkt te zijn verdwenen. Het Openbaar Ministerie heeft geen idee waar de 77-jarige man nu is. De geruchten dat de 'seksrabbijn', zoals hij in media is genoemd, uit Nederland is vertrokken worden steeds hardnekkiger.

De Hoge Raad besliste vorige week dat Berland uitgeleverd mag worden aan Israël. De rabbijn wordt daar beschuldigd van aanranding van vier vrouwelijke volgelingen en van het uitlokken van mishandeling. Hij zou vrouwen hebben beetgepakt, hun borsten hebben betast, hen in het gezicht hebben gelikt en getongzoend.

Geen contact

"Er is momenteel geen contact met hem mogelijk en we kijken of hij zoek is", zegt het OM. De rabbijn moet zich morgenmiddag weer melden bij de politie. "Dan weten we zeker of hij zoek is."

Ook zijn advocaat Louis de Léon heeft al een week geen contact meer gehad met Berland. "De assistent van Berland, die zijn telefoons beheert, is niet meer bereikbaar", zegt De Léon tegen de Volkskrant. "En de rabbijn was zaterdag niet bij de sjabbat, wat hoogst ongebruikelijk is voor hem."

Interpol

Israël heeft het OM via Interpol op de hoogte gebracht van de geruchten dat Berland uit Nederland is vertrokken. Volgens die geruchten is hij naar Brazilië gevlucht.

De website Yeshiva World News meldt dat Berland tegen zijn volgelingen heeft gezegd dat ze kunnen terugkeren naar Israël. "Dit zijn mijn laatste dagen in Nederland", zou hij hebben opgemerkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl