De loverboy in de zedenzaak is veroordeeld tot twee jaar cel
NOS Nieuws

Verdachten Valkenburgse zedenzaak willen gesloten zitting

Klanten van de veroordeelde loverboy in de Valkenburgse zedenzaak willen dat hun rechtszaak achter gesloten deuren wordt behandeld. Hun advocaten vrezen voor de privacy van de mannen en wijzen erop dat verdachten eerder zelfmoord hebben gepleegd.

Woensdag begint de rechtszaak tegen 27 van de 29 klanten die vervolgd worden voor seks met een meisje van 16 jaar. Eerder pleegden twee klanten zelfmoord. Ze zouden de stress van de affaire niet meer hebben aangekund.

De verdachte klanten weigeren massaal om naar de rechtszaal te komen als de zaak openbaar behandeld wordt. Ze vrezen dat ze herkend worden als media verslag doen van de zaak. Die openbaarheid zou sommige mannen in de problemen kunnen brengen. Een van de advocaten waarschuwt voor nieuwe zelfmoorden.

Geen verplichting

Verdachten zijn overigens niet verplicht om voor de rechtbank te verschijnen. Woensdag beslist de rechtbank in Maastricht hoe de zaak behandeld wordt.

Mannen die hebben betaald voor seks met een minderjarige kunnen tot vier jaar cel krijgen.

In de zaak kreeg loverboy Armin A. vorig week een celstraf van 2 jaar opgelegd. De 21-jarige man is veroordeeld voor mensenhandel. Hij werd in oktober in een hotel in Valkenburg betrapt met het 16-jarige meisje, dat hij aanzette tot prostitutie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl