Bakkali in een van de spaarzame wedstrijden die hij met Jong PSV mocht meedoen
NOS Voetbal

Bakkali transfervrij naar Valencia

Zakaria Bakkali vervolgt zijn nog prille loopbaan bij het Spaanse Valencia. De negentienjarige vleugelspeler vertrekt transfervrij bij PSV en tekent voor vijf jaar bij de Spaanse nummer vier van het afgelopen seizoen.

De Belg ontwikkelde zich stormachtig in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren en kwam al snel bij het eerste elftal. In 2013 maakte hij op zeventienjarige leeftijd een glorieus debuut in de hoofdmacht van PSV in het Champions League-voorrondeduel met Zulte Waregem.

Nog geen twee weken later scoorde hij driemaal in de thuiswedstrijd tegen NEC. Hij werd daarmee de jongste speler in de historie van de eredivisie met een hattrick op zijn naam. In oktober debuteerde Bakkali in de nationale ploeg van België.

Overhoop

Bakkali lag al enige tijd overhoop met PSV en beide partijen kwamen niet tot een contractverlenging. Bakkali zat op 5 april 2014 voor het laatst bij de hoofdmacht van PSV.

Dit seizoen werd de Belg buiten het eerste elftal gelaten. Hij trainde gedurende het seizoen 2014-2015 mee met Jong PSV, waar hij ook buiten de wedstrijdselectie gehouden werd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl