De witte heroïne werd verkocht als cocaïne
NOS Nieuws

Dealer witte heroïne verdacht van moord

De man die in Amsterdam witte heroïne zou hebben verkocht als cocaïne wordt verdacht van moord of doodslag op drie Britse toeristen. Het Openbaar Ministerie denkt dat de Britten eind vorig jaar om het leven kwamen omdat ze drugs hebben gekocht van de 42-jarige verdachte.

Eerder maakte het OM bekend dat de man wordt verdacht van drugshandel en poging tot moord dan wel doodslag op twaalf andere personen, onder wie drie Deense toeristen. Zij werden allen onwel na het gebruik van de witte heroïne, maar overleefden het.

Het OM heeft de tenlastelegging nu uitgebreid. De verdachte is inmiddels weer opgepakt en wordt nu ook in verband gebracht met de dood van de drie Britten.

Opsporingsprogramma

In april meldde hij zich bij het politiebureau nadat hij zichzelf had herkend in een opsporingsprogramma op televisie. Hij was gefilmd toen hij in februari op de Amsterdamse Stadhouderskade drugs verkocht aan de drie Deense toeristen. De man zei dat hij dacht dat hij cocaïne verkocht had. Daarop werd hij weer vrijgelaten.

Het gebruik van witte heroïne is levensgevaarlijk als mensen denken dat het cocaïne is. Vaak nemen ze dan een te grote hoeveelheid. Nadat de drie Britse toeristen om het leven waren gekomen, begon de gemeente Amsterdam een campagne om drugsgebruikers te wijzen op de gevaren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl