NOS Sport

Serena duidelijk te sterk voor Venus

  • AFP
    Serena Williams speelde een solide partij tegen Venus
  • AFP
    Venus Williams kon geen vuist maken tegen zusje Serena

Serena Williams staat voor het eerst sinds 2012 in de kwartfinales op Wimbledon. De mondiale nummer één versloeg haar twee jaar oudere zus Venus met 6-4, 6-3.

De 26ste Sister Act (14-11 in het voordeel van Serena, hoewel de laatste confrontatie was gewonnen door Venus) werd een aantrekkelijk schouwspel op het centercourt.

De sterk serverende Serena won de eerste acht punten van de partij, maar de 35-jarige Venus knokte zich met ferme groundstrokes terug. Toch plaatste Serena op 2-2 weer een break en die voorsprong gaf ze niet meer uit handen.

De tweede set liep tot 3-3 gelijk op, waarna Serena drie games op rij won. De titelfavoriet haalde de partij binnen dankzij een snoeiharde return, die Venus buiten de lijnen sloeg.

Wimbledon 2015: Serena Williams-Venus Williams

Amerikaans succes

Coco Vandeweghe stuntte tegen Roland Garros-finaliste Lucie Safárová. De Amerikaanse won met 7-6 (1), 7-6 (4) van de Tsjechische, die vorig jaar op Wimbledon de halve finales haalde. Vandeweghe bereikt voor het eerst de kwartfinales van een grandslamtoernooi.

Madison Keys nestelde zich voor het eerst onder de laatste acht op Wimbledon. De Amerikaanse, eerder dit jaar halvefinaliste op de Australian Open, versloeg de Wit-Russische Olga Govortsova: 3-6, 6-4, 6-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl