Het warme weer leidde tot veel problemen met de accu
NOS Nieuws

Veel meer meldingen van autoproblemen door hitte

De hittegolf van vorige week heeft veel automobilisten problemen opgeleverd. Bij alarmcentrale en pechhulpverlener Allianz Global Assistance kwamen de afgelopen dagen rond de 30 procent meer meldingen binnen dan normaal.

De meeste problemen hadden te maken met de accu. Met de warmte van de voorbije dagen moeten auto's harder werken om de motor koel te houden. Daarnaast vraagt ook de airconditioning meer koelcapaciteit van de auto, waardoor het stroomverbruik veel hoger is. Accu's, die toch al gevoelig zijn voor warmte, werden daardoor behoorlijk op de proef gesteld.

Zomervakantie

Doordat vorige week in het noorden van Nederland de zomervakantie begon, kwamen er ook veel pechmeldingen uit het buitenland binnen bij de alarmcentrale. Het aantal meldingen lag bijna een kwart hoger dan dezelfde periode vorig jaar.

Volgens de organisatie was de pechdrukte van de afgelopen week te vergelijken met die op drukke winterse dagen, wanneer kou en sneeuwval voor autoproblemen zorgen.

Koelvloeistof

De alarmcentrale adviseert om bij warm weer regelmatig te controleren of het peil van de koelvloeistof in orde is. Ook is het belangrijk om te kijken of er geen bladeren of afval in de radiateur zit.

Tijdens een hittegolf is ook het maken van korte ritjes niet aan te raden. Volgens de organisatie vragen zulke tochtjes relatief meer van de accu dan langere afstanden, omdat de accu bij korte ritten niet de kans krijgt om volledig op te laden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl