Nani wordt door duizenden fans onthaald op het vliegveld van Istanbul
NOS Voetbal

Fenerbahçe rondt transfer Nani af

De Portugese aanvaller Nani speelt komend seizoen voor Fenerbahçe. Nani kwam gisteravond aan op het vliegveld van Istanbul, waar hij door duizenden fans werd onthaald. Fenerbahçe neemt Nani voor naar verluidt vier miljoen euro over van Manchester United.

Nani brak door bij Sporting Lissabon. In 2007 verhuisde hij naar Manchester United. Met die club werd hij vier keer kampioen van Engeland en won hij in 2008 de Champions League. Maar manager Louis van Gaal had Nani afgelopen seizoen niet nodig. De 86-voudig international werd daarom verhuurd aan zijn eerste club, Sporting Lissabon.

Ploeggenoot van Van Persie?

Binnenkort zou Nani herenigd kunnen worden met een oud-ploeggenoot van zijn tijd in Manchester. Robin van Persie heeft naar verluidt een aanbieding van Fenerbahçe op zak, maar heeft die nog in beraad.

Fenerbahçe is desalniettemin actief op de transfermarkt. De Turkse topclub haalde afgelopen weekeinde ook al de Braziliaanse doelman Fabiano Ribeiro (27) en Senegalese verdediger Abdoulaye Ba (24). Beiden worden voor een jaar gehuurd van FC Porto.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl