Danny Lee juicht na zijn birdieputt op de eerste hole van de play-off
NOS Sport

Eerste zege Danny Lee, hoop voor Tiger Woods

Danny Lee heeft in White Sulphur Springs de Greenbrier Classic na een play-off op zijn naam geschreven. De Nieuw-Zeelandse golfer had daarin op de tweede hole voldoende aan een par om de Canadees David Hearn voor te blijven.Op de eerste hole waren de Amerikanen Robert Streb en Kevin Kisner al gestrand.

De vier waren na vier ronden uitgekomen op een totaal van 267 slagen (-13). Overigens behoorde geen van hen tot het kwartet koplopers dat aan de slotdag was begonnen. Zij tuimelden allen uit de toptien na een ronde boven par op Bryce Molder na (zesde).

Poging 164 ook vruchteloos

Lee en Hearn hadden beiden op de slothole een kans laten liggen om de play-off te voorkomen. Toch wisten zij wel een birdie te maken op de eerste hole van de verlenging. Hearn bleef ook in zijn 164ste toernooi zonder prijs nadat zijn bal op de tweede hole achter een boom was beland, waarna hij een bogey moest noteren.

De 24-jarige Lee boekte zijn eerste zege op de Amerikaanse tour en verdiende ook een ticket voor het Brits Open. Het derde major begint op 16 juli en is op de Old Course in het Schotse St.Andrews.

Lichtpuntje voor Woods

Het kan verkeren: de Amerikaan Tiger Woods eindige als 32ste en "was tevreden". De voormalig nummer één van de wereld leverde een bogeyvrije scorekaart in, zijn eerste in 56 ronden. De veertienvoudig majorwinnaar won het Brits Open drie keer en deed dat tweemaal op de Old Course (2000 en 2005).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl