NOS Sport

Het zwarte boek en de kleurenmethode van turncoach Fenner

De kleurenmethode van Fenner

Welshman Mitch Fenner is een opmerkelijke verschijning. De bondscoach van de turners, die onder behandeling is vanwege kanker, bereidt zich met zijn ploeg voor op de WK in Glasgow, die eind oktober plaatsvinden. En daarbij houdt de coach vast aan zijn eigen trainingsschema: de Fenner kleurenmethode.

Een tacticus. Een perfectionist. Het zijn typeringen die alle van toepassing zijn op Fenner, die bepaald geen doorsnee coach is. Aan de hand van kleurenschema’s in zijn zwarte boek bereidt hij de Nederlandse turners voor op de belangrijke periode die aanstaande is.

Geel staat voor dromen, oranje voor kijken of dromen werkelijkheid kunnen worden en donkerrood voor presteren. Dat laatste moet gebeuren in Rio, waar de turners volgend jaar op de Olympische Spelen moeten pieken. Het kwalificatiemoment voor Rio vindt uitgerekend in het geboorteland van Fenner plaats.

Skype

Fenner maakte een moeilijke periode door. Door zijn ziekte moest hij de WK turnen in Nanning eind vorig jaar aan zich voorbij laten gaan. Via Skype volgde Fenner vanuit het ziekenhuis alle ontwikkelingen toch op de voet. Het is tekenend voor zijn grenzeloze ambitie.

De Brit raakte onlangs in opspraak omdat hij de turners verbood deel te nemen aan de NK turnen in Rotterdam. Veel turners waren het oneens met dat besluit. Fenner: "Eigenlijk wilde ik niet dat er die vier maanden iets in de weg zou staan. Dit zijn de belangrijkste vier maanden van hun leven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl