Serena (l) en Venus Williams zijn samen in het bezit van tien Wimbledon-titels
NOS Sport

Wimbledon vandaag: Sister Act, deel 26

Venus Williams kan maandag in de vierde ronde van Wimbledon in een onderling duel de grandslamdroom van haar jongere zus Serena in duigen doen vallen. Maar als die mogelijkheid zich voordoet, kan ze het dan wel over haar hart verkrijgen?

Serena heeft de laatste drie grandslamtoernooien gewonnen en vervolmaakt bij winst op Wimbledon haar 'Serena Slam'. Het ultieme doel is de Calendar Slam door in één jaar de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open te winnen.

Venus is voor Serena

Als iemand haar die mijlpaal gunt, is het haar zus wel. Venus heeft ook al gezegd dat als ze toeschouwer zou zijn bij het duel met haar zus, ze Serena zou aanmoedigen. Serena zou op haar beurt weer een voorkeur hebben voor Venus.

De twee treffen elkaar voor de 26ste keer en voor de zesde keer op Wimbledon. Serena leidt in totaal met 14-11 en met 3-2 in Londen. Naast de Williams-zusjes betreden op 'Manic Monday' ook Andy Murray, Roger Federer, Maria Sjarapova, Stan Wawrinka en Novak Djokovic het heilige gras.

Rojer en Krajicek

Op baan 17 komen nog twee Nederlanders in actie. Jean-Julien Rojer speelt met Horia Tecau in de derde ronde van het herendubbelspel tegen de Australiërs Thanasi Kokkinakis en Lleyton Hewitt, die aan zijn laatste Wimbledon bezig is.

Daarna is het de beurt aan Michaëlla Krajicek. Samen met Barbora Strycova neemt ze het in de derde ronde van het damesdubbel op tegen Timea Babos en Kristina Mladenovic.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl