NOS Wielrennen

Bellen met Bram: 'Nu focussen op plan B'

  • ANP
    Bram Tankink ziet nog wel perspectief voor de Lotto-Jumboploeg
  • NOS
    Tankink gooit er een vloek uit in de tweede etappe

Bram Tankink houdt vertrouwen in de kansen voor de Lotto-Jumboploeg. "We hebben de Tour niet totaal verspeeld", zei de wegkapitein in zijn dagelijks gesprek met NOS Langs de Lijn.

"We moeten ons nu focussen op plan B", reageerde Tankink op de vijf minuten achterstand waarmee kopman Wilco Kelderman binnenkwam op Neeltje Jans. "Het is nu wel duidelijk dat we één kopman voor het klassement hebben en dat is Robert Gesink. Wat dat betreft, maakt dat het ook veel makkelijker."

Door zijn achterstand in het klassement krijgt Kelderman de komende dagen mogelijk meer ruimte om mee te springen in een ontsnapping, om aldus zijn geluk te beproeven voor een dagzege. Tankink: "Wilco kan voor zijn kansen gaan in de bergen. Misschien zeggen we over een paar dagen: die vijf minuten zijn een zegen."

Stil in de bus

Tankink erkent dat het een weekeinde was met uiteenlopende emoties voor de Lotto-Jumboploeg. Nadat de ploeg zaterdag welhaast een droomstart had gekend met drie renners bij de beste elf, volgde een dag de later de bittere constatering dat de slag om het eindklassement zo goed als verloren is.

"De eerste vijf minuten in de bus heeft niemand iets gezegd. Daarna hebben we de koppen bij elkaar gestoken", vertelt Tankink, die duidelijk probeert iets positiefs uit de sportieve tegenslag te halen. "Je moet je er snel overheen zetten. Als je er in blijft hangen, dan gaat het de rest van de Tour ook niets meer worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl