Op warme dagen zoeken veel Berlijners verkoeling in Strandbad Wannsee
NOS Nieuws

Warmste dag ooit in Duitsland

Duitsland heeft gisteren een nieuw hitterecord genoteerd. In de plaats Kitzingen, niet ver van Würzburg in Beieren, werd het 40,3 graden. Sinds het begin van de metingen in 1881 was het in Duitsland nooit zo warm geweest.

Het oude hitterecord in Duitsland stond op 40,2 graden. Die temperatuur werd gemeten in 1983 en in 2003.

Bliksem

Net als de Nederlanders zochten de Duitsers de afgelopen dagen massaal verkoeling aan de kust, bij meren en in zwembaden. Dat liep niet altijd goed af: twaalf mensen zijn verdronken, onder wie een aantal kinderen. Bij onweersbuien raakten twee mensen zwaargewond. Ze werden bij Hattingen in het Roergebied getroffen door de bliksem.

De Duitse spoorwegen hadden ook last van de hitte. Alleen gisteren al vielen zeker negentien intercity's uit en in veel treinen werkte de airconditioning niet meer. Door de uitval van treinen, ook op kortere trajecten, liepen veel reizigers vertraging op.

Nederland

De hitte heeft Duitsland nog niet verlaten; pas woensdag gaan de temperaturen flink omlaag. In Nederland kwam gisteren een einde aan de hittegolf, die dinsdag begon. Alleen 's nachts werd er een echt record genoteerd: de nacht van woensdag op donderdag was in Nederland de warmste ooit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl