De paus stapt uit het vliegtuig in Ecuador waar het hard waaide
NOS Nieuws

Paus aangekomen in Ecuador voor rondreis door Zuid-Amerika

Paus Franciscus is in Ecuador aangekomen voor een achtdaags bezoek aan Zuid-Amerika. Het is voor het eerst sinds de jaren 80 dat een paus het land bezoekt. President Correa verwelkomde de paus op het vliegveld van de hoofdstad Quito.

Bij aankomst zei de paus dat iedereen moet kunnen profiteren van de vooruitgang in de wereld. Hij sprak zich uit tegen armoede en herhaalde zijn boodschap om het milieu te beschermen.

Protesten

Langs de route van Franciscus stonden duizenden toeschouwers. Sommigen maakten van de gelegenheid gebruik om tegen president Correa te demonstreren. In Ecuador wordt al maanden gedemonstreerd tegen zijn regering. Vorige week gingen honderdduizenden mensen de straat op.

De paus zal de komende dagen een mis opdragen in Quito en in de havenplaats Guayaquil. Woensdag vliegt hij door naar Bolivia. Zijn rondreis door Zuid-Amerika eindigt in Paraguay. Op 12 juli gaat de paus terug naar Rome.

Twee jaar geleden was de uit Argentinië afkomstige paus ook in Zuid-Amerika. Toen bezocht hij de Wereldjongerendagen in Rio de Janeiro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl