NOS Sport

'Zo dicht kom je er nooit meer bij'

Christiaan Varenhorst en Reinder Nummerdor waren na de finale van de WK beachvolleybal diep ontgoocheld. De Nederlanders kregen vijf matchpoints, maar moesten desondanks genoeg nemen met zilver. "Zo dicht komen we er waarschijnlijk nooit meer bij", realiseerden beide spelers zich.

Het Nederlandse duo begon ijzersterk aan de finale. Ze overklasten hun Braziliaanse tegenstanders in de eerste set volledig, hetgeen resulteerde in een setstand van 21-12. "Als je de eerste set zo wint, slaat het nergens op dat je verliest", baalde Varenhorst. "We hebben daarna als mietjes gespeeld. Het ligt aan onszelf. Je moet met lef blijven spelen."

Verkeerde keuzes

Ook Nummerdor vond dat hij en Varenhorst het goud uit handen hadden gegeven. "Misschien hebben we verkeerde keuzes gemaakt, te veel op een fout gewacht", probeerde de moedeloze Nummerdor een verklaring te vinden. "We hadden zoveel matchpoints."

Op de Spelen van 2012 werd Nummerdor met Richard Schuil vierde. Dat hij ditmaal met zilver een groot toernooi afsluit, verzachtte de pijn geenszins. "Het interesseert me niets. Als je nou kansloos bent, omdat zij veel beter zijn, dan kan je er misschien nog vrede mee hebben. Nou was ik vierde in Londen, en dit is bijna net zo'n kutgevoel..."

Wat later begon hij toch waarde te zien in het zilver op de WK. "Tweede van de wereld. Ik kijk er over een paar dagen waarschijnlijk met meer trots op terug. Als je hier brons haalt, ben je dolgelukkig, dus je moet het wel in perspectief zien, maar op dit moment kan ik dat nog echt niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl