NOS Nieuws

Bij Limburgs schuttersfeest 190 mensen onwel geworden

schuttersfeest Roermond

In de Limburgse plaats Maasniel bij Roermond zijn 190 mensen onwel geworden door de hitte. Dat gebeurde tijdens het Oud Limburgs Schuttersfeest dat daar werd gehouden.

Tijdens het feest was het 30 graden. Een vrouw kreeg een hartaanval en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Burgemeester Rianne Donders zei later dat het naar omstandigheden goed gaat met de vrouw.

De mensen werden onwel toen ze langs de kant keken naar de optocht van de schutters. Ook enkele schutters werden bevangen door de hitte. Volgens Marc Breugelmans van het Oud Limburgs Schuttersfeest werden ze de dupe van een samenloop van omstandigheden.

"Het was warm weer en de schutters dragen tijdens de optocht outfits die vaak van wol zijn gemaakt. De inspanning in combinatie met de weersomstandigheden - een luchtvochtigheid van 25 procent - zorgde ervoor dat mensen onwel werden. Mensen vielen flauw of hadden last van duizeligheid. Het waren met name jongeren die onwel werden."

De organisatie wist dat het erg warm zou worden en had uit voorzorg gezorgd voor water langs de route. Het Limburgse schuttersfeest, waarbij ook schietwedstrijden werden gehouden, trok 25.000 bezoekers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl