NOS Sport

Diamond League is Schippers' springplank naar Peking

Schippers, van Parijs tot aan Peking

In het Stade de France van Parijs zette Dafne Schippers afgelopen weekend de eerste stappen op weg naar wat de climax van het seizoen moet worden, de WK atletiek eind augustus in Peking. De komende weken zal Schippers in drie opeenvolgende Diamond League-wedstrijden aan de start verschijnen, in de hoop daarmee de topvorm te verkrijgen waarmee ze in Peking een greep naar eremetaal kan doen.

“Ik vind het heerlijk om in zo'n veld te lopen. Allemaal wereldtoppers en olympisch kampioenen. Het is een ideale race om te kijken wat je kunt”, zei Schippers, die met 11.02 in Parijs de vierde tijd liet noteren op de 100 meter.

Start

De start van Schippers was niet al te sterk, maar de tweede helft van de race maakte een hoop goed. “Het ging wel redelijk, maar ik merk dat ik een paar wedstrijden nodig heb voor de start. Tijdens de eerste wedstrijden loopt het nog niet geweldig. Het tweede stuk was goed."

“De start liep beter indoor, dan dat hij nu loopt. Maar het gaat erom hoe die loopt als de vorm straks goed is. Ik voel dat er beginnende vorm is en ik moet nu werken naar mijn topvorm. Als het goed is, wordt het iedere wedstrijd beter.”

Zonde

De komende weken verschijnt Schippers aan de start van Diamond League-wedstrijden in Lausanne, Monaco en Londen. “Ik kan wel kleinere wedstrijden kiezen, maar dat is zonde. Want daar loop je voorop terwijl dit het moeilijkst is. Ik stond vandaag echt te springen om te lopen. Misschien wel iets té, want je moet wel ontspannen blijven.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl