Conchita Martínez is al captain van het Fed Cup-team

Weer een vrouw als Davis Cup-captain Spanje

De Spaanse tennisbond heeft opnieuw voor een vrouw gekozen als captain van het Spaanse Davis Cup-team. Conchita Martínez krijgt volgens Spaanse media de voorkeur boven Juan Carlos Ferrero, Sergi Bruguera en Alberto Berasategui.

De keuze voor Martínez is minder spraakmakend dan die voor haar voorganger Gala León, een oud-speelster zonder grote resultaten. Zij werd deze week ontslagen. Martínez is al Fed Cup-captain en won in 1994 Wimbledon. Bij de Australian Open (1998) en op Roland Garros (2000) haalde ze de finale.

Wat gaat Nadal doen?

De aanstelling van León heeft Spanje weinig goed gebracht. Er kwam veel kritiek omdat ze vrouw is en bovendien stootte Brazilië de vijfvoudig kampioen uit de Wereldgroep, waardoor de tennisgrootmacht voor het eerst sinds 1996 in de Europees/Afrikaanse zone uitkomt. Rusland is daarin over twee weken de tegenstander.

Rafael Nadal, David Ferrer, Feliciano Lopez en Tommy Robredo zijn daar mogelijk niet bij uit protest tegen de Spaanse bond, die zonder overleg met de spelers Léon voor de groep zette. "De situatie is verschrikkelijk", zei Nadal vlak voor Wimbledon. Niet veel later werd León ontslagen.

Wellicht heeft Rafael Nadal na zijn vroege uitschakeling op Wimbledon meer zin om in de Davis Cup te spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl