Jan Nagel (l) en Henk Krol na afloop van een 50Pluscongres
NOS Nieuws

Kabinet praat met 50Plus over belastingen

De drie fractieleden van 50Plus in de Eerste en Tweede Kamer, Henk Krol, Jan Nagel en Martin van Rooijen, overleggen dinsdag op uitnodiging van premier Rutte en vice-premier Asscher over hun mogelijke steun aan de belastingverlaging van het kabinet.

Eerste Kamerlid Nagel: "Wij gaan ervoor pleiten dat de ouderen ook een beetje financieel tegemoet gekomen worden." Van de vijf miljard euro lastenverlichting wil 50Plus een miljard euro gebruiken voor het verhogen van de AOW. In de plannen van het kabinet krijgen niet-werkende ouderen er nauwelijks iets bij.

Doorslag

Ondanks het feit dat 50Plus maar twee zetels in de Eerste Kamer heeft, denkt Nagel toch iets te kunnen bereiken. "Het CDA wil ook dat er iets gebeurt voor de ouderen. Men moet tellen. Men heeft geen meerderheid in de senaat en twee zetels kunnen net de doorslag geven."

50Plus-senator Nagel: twee zetels kunnen de doorslag geven

De ouderenpartij vindt dat gepensioneerden de afgelopen jaren al veel hebben moeten inleveren en nu ook mogen meeprofiteren van de voorgenomen lastenverlaging.

Er kan deze week ineens een alternatief opdoemen voor samenwerking met de traditionele 'C3-partijen'.

Politiek verslaggever Ron Fresen

Politiek verslaggever Ron Fresen: "Er kan deze week dus ineens een alternatief opdoemen voor samenwerking met de traditionele 'C3-partijen'. Dan moet Rutte de partij wel iets willen geven. En dat is nog maar de vraag natuurlijk."

D66-leider Pechtold stapte vorige week uit de onderhandelingen omdat volgens hem het kabinet het belastingstelsel niet voldoende wil hervormen. Daardoor mislukten de onderhandelingen over een belastingherziening zoals voorgesteld door het kabinet.

"50 plus zelf denkt al snel iets te kunnen winnen in het Torentje", zegt Ron Fresen. "Want nu gaan alle belastingcadeaus naar werkenden, en door maar iets voor ouderen binnen te halen wil de partij maar wat graag kunnen zeggen: kijk wij doen ertoe."

Ron Fresen: 50Plus hoopt te kunnen zeggen: kijk, wij doen ertoe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl