NOS Sport

Herlings wint en valt weer uit

Motocrosser Herlings wint bij rentree, maar valt ook weer uit

Twee weken geleden brak Jeffrey Herlings een sleutelbeen, maar in de eerste manche van de grand prix van Zweden bleek de Brabantse motorcrosser daar zondag weinig hinder van te ondervinden. Herlings won de eerste manche in de MX2-klasse, waardoor hij als leider in het WK-klassement weer wat uitliep op de concurrentie.

Daarna sloeg het noodlot opnieuw toe. De Brabander kwam bij de start van de tweede race ten val en kon de strijd niet voortzetten. Herlings zag in Uddevalla zijn voornaamste concurrent Tim Gajser vervolgens de tweede manche winnen, waardoor het verschil tussen beide coureurs in het WK-klassement nu 78 punten is.

Handblessure

De Sloveen had twee weken geleden, toen Herlings door de sleutelbeenbreuk in Duitsland helemaal geen WK-punten veroverde, met 47 punten al bijna optimaal geprofiteerd van het wegvallen van de Nederlander. In Zweden maakte hij er als nummer twee uit het WK-klassement uiteindelijk weer 22 goed.

Hoe ernstig de handblessure van Herlings is, was zondagmiddag nog niet duidelijk. Volgende week staat in Letland de volgde WK-race op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl