NOS Nieuws

Clinton beschuldigt China van hacken

Clinton beschuldigt China van hacken

Hillary Clinton heeft China beschuldigd van het stelen van bedrijfsgeheimen en informatie van de Amerikaanse overheid. Ze zei dat het land "alles wat niet beweegt" probeert te hacken in Amerika.

De presidentskandidate deed haar uitspraken gisteren tijdens een campagnebijeenkomst in New Hampshire. Volgens haar moet de VS waakzaam zijn. Het Chinese leger wordt steeds groter en sterker. En China bedreigt landen die bondgenoot zijn van Amerika.

"Ze stelen bedrijfsgeheimen en blauwdrukken van militaire bedrijven. Ze stelen een enorme hoeveelheid overheidsinformatie. Alleen maar op zoek naar voordeel. Begrijp me niet verkeerd: ze weten dat ze in een competitie zitten. Ze zullen er alles aan doen om die te winnen", zei Clinton op een campagnebijeenkomst in New Hampshire.

Ze proberen alles te hacken dat niet beweegt. Ze stelen een enorme hoeveelheid overheidsinformatie.

Hillary Clinton

De Verenigde Staten werden zes weken geleden getroffen door een grote hack bij de overheid. De hackers stalen gegevens van ruim vier miljoen medewerkers. De VS heeft altijd gezegd dat China hoofdverdachte is. Maar zo fel als Clinton was de regering nooit. China ontkent dat het achter de hack zit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl