Lewis Hamilton wint de GP van Engeland en gaat comfortabel aan de leiding in het WK-klassement.
NOS Sport

Slimme Hamilton neemt afstand, slecht weekeinde Verstappen

Zijn start zondagmiddag was zwak, maar aan het einde van de grand prix van Engeland prijkte toch weer de naam van Lewis Hamilton als winnaar bovenaan de lijst. De Britse wereldkampioen won voor de derde keer in zijn loopbaan voor eigen publiek en gaf zichzelf zo weer wat lucht in de strijd om de wereldtitel.

Teamgenoot Nico Rosberg moest genoegen nemen met de tweede plaats en zag zijn achterstand in het WK-klassement oplopen naar 17 punten. Sebastian Vettel (Ferrari) veroverde in de slotfase nog een podiumplaats door de Williams-coureurs Felipe Massa en Valtteri Bottas af te troeven.

Massa en Bottas maken het boeiend

En vooral de coureurs van Williams hadden de wedstrijd een aardig verloop gegeven. Massa maakte een bliksemstart en nam de leiding, omdat Hamilton bij zijn achtste pole in negen races slecht weg was.

Zijn teamgenoot Rosberg, positie twee bij het vertrek, deed het niet veel beter. "Door onze slechte start werd het een leuke wedstrijd", meende winnaar Hamilton, die na een herstart wel weer positie twee heroverde.

De herstart was nodig door blikschade bij Jenson Button, Romain Grosjean en Pastor Maldonado in de eerste ronde. De safetycar kwam even het circuit op. Kort na de hervatting was de race voor Max Verstappen al voorbij.

Verstappen valt uit

De 17-jarige Nederlander was in de trainingen op Silverstone goed op dreef, maar na een slechte kwalificatie volgde ook een problematische race. Verstappen schoof in de derde ronde van de baan. Op dezelfde plaats waar hem dat in de kwalificatie ook was overkomen.

Het betekende voor de vijfde keer dit seizoen een voortijdig einde van een race. Verstappen zag later ook zijn teamgenoot Carlos Sainz uitvallen. Verstappen had een avond eerder nog laten weten met vertrouwen de race in te gaan. Bij Toro Rosso hadden ze de problemen van de kwalificatie, waar de Nederlander niet verder kwam dan de dertiende plaats, gevonden en opgelost.

"Met WK-punten ben ik tevreden", zei Verstappen voor de race. Het werd niets. "Dit was niet mijn fijnste weekeinde", reageerde hij later.

Regen

Hamilton had voor het tweede deel van de race de regie al van Felipe Massa overgenomen. De sluwe Brit pakte het na twintig ronden goed aan door als eerste van de favorieten de pitstraat in te rijden. Massa en Rosberg volgden een ronde later, maar kwamen achter de Brit terug op het circuit. Dat gold nog een ronde later ook voor Bottas.

Toen het in het tweede deel van de race ook nog goed ging regenen, was de weerstand van de Williams-rijders gebroken. De Williams-bolides zijn in de regen minder en Hamilton en Rosberg reden onbedreigd naar de zesde dubbelslag voor Mercedes dit seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl