Reinder Nummerdor heeft nog één zege nodig
NOS Sport

Nummerdor, 38 jaar en still going strong

In de herfst van zijn loopbaan kan beachvolleyballer Reinder Nummerdor zondagavond op 38-jarige leeftijd wereldkampioen worden. Bij winst in eigen land mag de voormalig profvolleyballer zich gaan opmaken voor zijn vijfde Olympische Spelen, waarmee hij een haat-liefdeverhouding heeft.

Over twee maanden viert hij zijn 39ste verjaardag, maar hij lijkt nog altijd even fanatiek als tien jaar geleden. Zijn palmares is indrukwekkend, met verschillende Europese titels in zowel het beachvolleybal als het volleybal. Een medaille op de Spelen ontbreekt echter nog.

Al jaren favoriet

"Op de Spelen van Peking in 2008 werd hij vijfde met Richard Schuil en ik denk dat hij daar nog wel eens gillend wakker van wordt", vertelt NOS-commentator Maarten Tip. "Vier jaar later in Londen behoorde hij samen met Schuil tot de favorieten. Maar ze verloren de strijd om het brons."

"De vierde plaats is de vervelendste plaats die er is. Vooraf was dat aangekondigd als het afscheid, maar in de catacomben proefde je al dat Nummerdor toch nog gretig genoeg was."

Vooraf was dat aangekondigd als het afscheid, maar in de catacomben proefde je al dat Nummerdor toch nog gretig genoeg was.

Maarten Tip

Beste verdedigers

"Schuil was klaar voor een nieuw leven", gaat Tip verder. "Daarom ging Nummerdor samenspelen met Steven van de Velde. Al gauw werd het Nummerdor duidelijk dat hij met hém de Spelen niet zou gaan halen."

"Daarom is hij gaan samenspelen met Christiaan Varenhorst en dat loopt vanaf het begin goed. Varenhorst heeft met zijn lengte van 2.12 meter een geweldig blok, terwijl Nummerdor één van de beste verdedigers ter wereld is. Hij moet Varenhorst in stelling brengen."

Op de Spelen van Rio hoopt Nummerdor zijn carrière van extra glans te voorzien. "De Spelen blijven toch het grootste wat er is. Al is deze WK in eigen land ook enorm belangrijk voor hem. De concurrentie op de WK is misschien ook wel groter, omdat er op de Spelen slechts twee teams per land mee mogen doen."

Ritme

In aanloop naar de WK in Nederland speelden Nummerdor en Varenhorst een voorbereidingstoernooi aan de andere kant van de wereld. Het tekent de nog altijd aanwezige ambitie van Nummerdor.

"Vorige week zijn ze nog voor een toernooi naar Amerika gevlogen. Normaal gesproken is het in aanloop naar een WK niet ideaal om nog de Atlantische Oceaan over te steken, maar Nummerdor had ritme nodig. In Den Haag hebben ze al een aantal moeilijke wedstrijden onder druk gewonnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl