Max Verstappen in actie op Silverstone
NOS SportAangepast

Voor Verstappen is Silverstone even een rampplek

Na zijn goede optreden in Oostenrijk wilde Max Verstappen de positieve lijn op Silverstone graag doortrekken. Het doel om twee keer op rij in de WK-punten te rijden, was zondag tijdens de grand prix van Engeland heel snel verdwenen. Verstappen parkeerde zijn Toro Rosso naast de baan en kon na drie ronden zijn ambities begraven.

Het raceweekeinde in Engeland was nog heel goed gestart voor Verstappen, die in de vrije trainingen steeds vooraan te vinden was. De derde, zevende en vijfde plaats stuwden de verwachtingen op. In de kwalificatie ging het zaterdag al mis, met een spin, technische problemen en uiteindelijk slechts een dertiende startplaats in de wedstrijd.

Probleem opgelost

Verstappen meldde zaterdagavond dat het technische probleem van de kwalificatie was gevonden en opgelost. "Punten meenemen zou goed zijn", keek hij met vertrouwen vooruit. Zijn start zondag was al niet goed, het vervolg ook niet. Nadat de safety car na de start even in de baan was geweest, was het avontuur van Verstappen voorbij.

In bocht drie draaide de achterkant weg, gevolgd door een spin. De grindbak was zijn eindpunt. "We hadden genoeg warmte in de achterbanden, de voorbanden waren goed op temperatuur. Ik was net weer vol op het gas gegaan toen de achterkant uitbrak. Het leek op hetzelfde probleem als in de kwalificatie"', reageerde Verstappen later op zijn website. "Ik ging vol in de remmen om een crash te voorkomen. Ik tikte de vangrail nog aan, waarna ik de auto niet meer in de achteruit kreeg."

IJzersterk terugkomen in Hongarije

Zo werd het niet zijn weekeinde op het Engelse circuit, waar zijn loopbaan in de autosport vorig jaar zo mooi was begonnen in de Formule 3. Bijna halverwege het Formule 1-seizoen heeft Verstappen de aandacht wel op zich gevestigd, maar het leerproces is zeker nog niet ten einde.

"Het was niet mijn weekeinde. Nu eerst maar alles analyseren en sterker terugkomen in Hongarije." De tiende grand prix van het seizoen staat in het laatste weekeinde van juli op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl