Bernard Tomic vindt dat de Australische tennisbond geen respect voor hem heeft
NOS Sport

Australië zet Tomic uit Davis Cup-team

Bernard Tomic mag over twee weken niet meedoen in de kwartfinales van de Davis Cup. De 22-jarige tennisser is door de Australische bond uit het team gezet, omdat hij forse kritiek leverde op de bond.

Tomic zei na zijn uitschakeling op Wimbledon dat hij geen financiële bijdrage meer krijgt en dat hij niet wordt gerespecteerd door de Australische tennisbond. "Ik doe het goed de laatste jaren en mensen verwachten iets van me. Na mijn operatie is alles veranderd. Ik heb geen enkel telefoontje gehad van de bond of ze me ergens mee konden helpen. Ik voel een gebrek aan respect."

Uit respect voor Lleyton Hewitt en het team wil ik spelen.

Bernard Tomic over de Davis Cup

Zelf betalen voor de ballen

De Australiër gaf als voorbeeld dat hij zelf voor trainingsbanen en tennisballen moet betalen in zijn land. "Het gaat me niet om het geld, maar om respect. Ze hebben veel geld in mij geïnvesteerd, maar dat heeft de bond al zeker drie of vier keer teruggekregen. Hoe is dat mogelijk?"

Ondanks al zijn kritiek wilde Tomic wel voor zijn land uitkomen. "Uit respect voor de oud-tennissers en voor Lleyton Hewitt en het team wil ik spelen. Ik heb ook geen ruzie met onze captain Pat Rafter. Hij wordt voor het karretje gespannen van de voorzitter en de directeur."

Onacceptabel gedrag

Die woorden vielen niet goed bij Tennis Australia-voorzitter Steve Healy. "Zijn gedrag is onacceptabel. Het is een privilege om voor je land te mogen spelen, maar je bent wel verplicht om je correct te gedragen."

Het is niet de eerste keer dat de tennisser uit het Davis Cup-team is gezet. In 2012 werd hem een gebrek aan discipline verweten. Australië strijdt over twee weken tegen Kazachstan voor een plaats in de halve finales van de Davis Cup.

Familiedrama

De familie Tomic ligt al langer overhoop met de Australische tennisbond. Zo vindt vader John dat zijn dochter Sara te weinig financiering krijgt en zou hij eerder een trainingsmaatje van zijn zoon in elkaar hebben geslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl