Andy Murray werd behandeld aan zijn schouder
NOS Sport

Wisselvallige en gehavende Murray met de schrik vrij

Andy Murray heeft zich met pijn en moeite verzekerd van een plek in de vierde ronde van Wimbledon. De Britse publieksfavoriet zorgde op het centercourt voor angstige gezichten, maar bleef ten koste van de Italiaan Andreas Seppi in vier sets toch behouden voor het toernooi: 6-2, 6-2, 1-6, 6-1.

Kort onderweg in de vierde set werd Murray behandeld aan zijn schouder. Hij keek op dat moment tegen een achterstand van een break aan en het momentum lag duidelijk bij Seppi, de nummer 27 van de wereld.

Blessurebehandeling

De Italiaan kreeg tijdens de blessurebehandeling wellicht (te veel) tijd om na te denken over een eventuele stunt, want in het restant won hij geen enkele game meer. Na ruim twee uur kon het Britse volk opgelucht ademhalen.

De 31-jarige Seppi wist Murray tijdens hun eerste onderlinge duel in 2006 in Nottingham nog in drie sets te verslaan, maar sindsdien won hij in zes confrontaties geen set meer.

Murray, die in aanloop het grastoernooi van Queen's op zijn naam schreef, is al acht wedstrijden op rij ongeslagen. Hij treedt nu aan tegen servicekanon Ivo Karlovic, die dit toernooi al 136 aces heeft geslagen.

Ook Tomas Berdych had vier sets nodig

Berdych

Tomas Berdych moest in de derde ronde ook een set afstaan. De Tsjech had vier sets nodig om de Spanjaard Pablo Andujar uit te schakelen: 4-6, 6-0, 6-3, 7-6 (3). Berdych, in 2010 nog finalist op Wimbledon, strandde vorig jaar in de derde ronde tegen Marin Cilic.

Vasek Pospisil uit Canada maakte een einde aan het toernooi van de Brit James Ward, die voor het eerst in de derde ronde van een grandslamtoernooi stond: 6-4, 3-6, 2-6, 6-3, 8-6.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl