Petra Kvitová (r) moest Jelena Jankovic feliciteren
NOS Sport

Jankovic onttroont titelverdedigster Kvitová

Titelverdedigster Petra Kvitová is in de derde ronde van Wimbledon blijven steken. De Tsjechische, die een ruime voorsprong uit handen gaf, moest in drie sets buigen voor de Servische Jelena Jankovic: 3-6, 7-5, 6-4.

Anderhalve set was er geen vuiltje aan de lucht voor Kvitová, die bij een 6-3, 4-2 stand leek af te stevenen op de derde eenvoudige overwinning op rij. Eerder in het toernooi had de nummer twee van de wereld al Kiki Bertens in slechts 35 minuten verpulverd (6-1, 6-0) en een ronde later had ze ook geen kind aan de Japanse Kurumi Nara (6-2, 6-0).

Na twee uur strijd benutte Jankovic, in 2008 eerste op de wereldranglijst maar inmiddels terug te vinden op de dertigste plaats, haar eerste wedstrijdpunt dankzij een misser van Kvitová met de backhand.

Verrassing

"Moeilijk te verklaren wat er gebeurde", reageerde Kvitová, die het toernooi vorig jaar won door de Canadese Eugenie Bouchard te verslaan in de finale en ook in 2011 de sterkste was in Londen. "Als ik het wist, zou ik het zeggen."

Voor Jankovic kwam de overwinning enigszins als een verrassing. "Ik heb hier de laatste jaren zo slecht gespeeld. En als je dan tegen de titelverdedigster moet spelen op het centercourt, is dat ongelooflijk moeilijk. Bovendien was ze het hele toernooi in goede vorm. Ik heb gewoon geprobeerd bij te blijven en gelukkig heb ik gewonnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl