Ajax voor de wedstrijd tegen Dinamo Moskou

Ajax speelt eerste oefenduel gelijk tegen Dinamo Moskou

Ajax heeft het trainingskamp in Oostenrijk afgesloten met een gelijkspel tegen Dinamo Moskou. In het Oostenrijkse dorpje Kematen werd het tijdens de eerste oefenwedstrijd van de Amsterdammers 2-2.

Trainer Frank de Boer stelde in beide helften elf verschillende spelers op. Voor de rust mochten onder anderen Nemanja Gudelj, John Heitinga en keeper Diederik Boer hun opwachting maken, in de tweede helft mochten André Onana en Mauro Savastano zichzelf bewijzen.

Ajax kwam na ruim een kwartier op voorsprong door een eigen doelpunt van Maksim Koezmin, die de bal na een hoekschop van Lasse Schöne in zijn eigen doel werkte.

Bazoer

Na een half uur bracht Anton Sosnin de Russen, die vorig jaar vierde werden in de competitie, langszij. Riechedly Bazoer leek na een uur met een geplaatst schot met links verantwoordelijk te zijn voor het winnende doelpunt, maar Yann M'Vila bepaalde enkele minuten voor tijd anders.

In aanloop naar de voorrondes van de Champions League oefent Ajax nog tegen FC Nordsjaelland, Panathinaikos, VfL Wolfsburg en Saint-Étienne.

Feyenoord wint van amateurtak

Eerder op de dag won Feyenoord met 3-0 van de eigen amateurtak. Al na 28 minuten stond de eindstand op het bord.

Bilal Basacikoglu, Anass Achahbar en Lex Immers waren trefzeker voor Feyenoord. Dirk Kuijt ontbrak nog bij de nummer vijf van de eredivisie van vorig jaar.