Burgemeester Van Aartsen tijdens een persconferentie over de rellen in de Schilderswijk
NOS Nieuws

Burgemeester Van Aartsen niet bij stille tocht Henriquez

Burgemeester Van Aartsen van Den Haag loopt vanmiddag niet mee met de stille tocht die wordt gehouden ter nagedachtenis aan de Arubaan Mitch Henriquez. De nabestaanden hebben aangegeven dat de stille tocht een herdenkingsmoment is voor familie en vrienden.

Van Aartsen heeft morgenochtend wel een ontmoeting met de familie. In dat gesprek zal hij zijn persoonlijke deelneming betuigen, melden de Haagse autoriteiten.

Brief

Van Aartsen stuurde deze week een brief naar de familie waarin hij de nabestaanden condoleerde. Ook liet hij weten dat hij de familie op alle mogelijke manieren wil bijstaan. Die heeft daarop aangegeven een ontmoeting op prijs te stellen.

De stille tocht begint om 17.30 uur bij station Den Haag Moerwijk en eindigt bij het Zuiderpark. Dat is de plaats waar agenten Henriquez een week geleden hardhandig arresteerden, de hoogstwaarschijnlijke oorzaak van zijn dood een dag later.

Kalmte

Een nicht van de Arubaan benadrukte op Facebook dat het een tocht met "respect en kalmte" moet zijn. Na het overlijden was het enkele nachten onrustig in de Schilderwijk. Afgelopen nacht bleef het rustig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl