Formule 1-coureur Max Verstappen spint in de eerste kwalificatiesessie op Silverstone. Hij komt uiteindelijk niet verder dan de dertiende startplaats in de grand prix van zondag.
NOS Sport

Teleurstellende kwalificatie Max Verstappen

Na drie goede vrije trainingen is de kwalificatie voor de grand prix van Engeland voor Max Verstappen op een grote teleurstelling uitgedraaid. De 17-jarige Formule 1-coureur bleef in de tweede kwalificatiesessie steken. Verstappen kwam daarin niet verder dan de dertiende plaats en start zondag van de zevende rij. Lewis Hamilton (Mercedes) vertrekt zondag van pole.

Verstappen maakte met de Toro Rosso in de trainingen een hele goede indruk, met de derde, zevende en vijfde plaats. De kwalificatie verliep totaal anders.

Spin

In de eerste sessie spinde de Nederlander en werd een rondetijd doorgestreept omdat hij bij het uitkomen van een bocht met vier banden over de curbstones ging.

Uiteindelijk belandde Verstappen met de hakken over de sloot in de tweede kwalificatiesessie. Die verliep ook niet vlekkeloos, wat hem uiteindelijk de dertiende plaats opleverde.

Problemen met wegligging

De coureur klaagde al in de eerste kwalificatie over de slechte wegligging van de Toro Rosso. De bolide had aan de achterkant geen enkele grip.

"Het is zo anders dan in de vrije trainingen", meldde hij via de boordradio. "Het is elke ronde hetzelfde. Ik heb helemaal geen grip", klonk hij teleurgesteld.

Hamilton van pole

Lewis Hamilton heeft zondag voor eigen publiek op Silverstone de beste startpositie. Hij troefde met een rondje van 1.32,248 teamgenoot Nico Rosberg (1.32,361) af. Rosberg vertrok vorig jaar van pole. Felipe Massa eiste de derde startplaats op. De Williams-coureur was met 1.33,085 net iets sneller dan stalgenoot Valtteri Bottas (1.33,149).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl