Eerder hield de politie sireneprotesten
NOS Nieuws

Geen cao in de maak, zeggen politiebonden

De politiebond ACP ontkent dat er een cao-akkoord in de maak is. Voorzitter Gerrit van de Kamp zegt dat berichten daarover volstrekt onjuist zijn en dat er niet wordt onderhandeld tussen het kabinet en de politiesector.

Volgens het AD werkt het kabinet in het geheim aan een oplossing voor het loonconflict met politieagenten, militairen, justitie, rijksambtenaren en de Belastingdienst. Er zou een loonbod van 3,6 procent vanaf 2016 liggen voor een cao met een looptijd van twee jaar.

Albert Springer van de Nederlandse Politiebond zegt niets van een loonbod te weten. "3,6 procent in 2016? We hebben zelfs voor 2015 nog niets. Als er een bod wordt gedaan van 3,6 procent zou dat een reden zijn voor ons om weer aan tafel te gaan. Maar ik denk niet dat er zo'n bod komt."

Het AD schrijft dat er mogelijk eind volgende week een akkoord wordt bereikt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken wil geen commentaar geven.

Unieke deal

Voorzitter Albert van der Smissen van de vakvereniging NCF - die onderhandelt namens de douane en de belastingdienst - weet ook van niets, maar noemt dat "logisch". Hij stelt dat een dergelijk overleg zou worden gevoerd op het niveau van de vakcentrales FNV en CNV: "Het zou een unieke deal zijn, als het klopt".

De overeenkomst zou bijzonder zijn, omdat die zou gelden voor alle sectoren in één keer. Per sector zou er met de loonruimte van 3,6 % andere maatregelen kunnen worden betaald. Zo wil de politie niet alleen een loonsverhoging, maar ook toezeggingen over andere arbeidsvoorwaarden.

Vakcentrales

Een woordvoerder van het CNV meldt dat er "niets te melden" is. De woordvoerder wil niet ingaan op vragen over eventuele onderhandelingen. Een woordvoerder van FNV zegt: "Wij onderhandelen niet, wij voeren actie".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl