Max Verstappen kijkt uit naar het weerzien met Silverstone
NOS Sport

Verstappen mikt op vierde startrij

Max Verstappen heeft het naar z’n zin op Silverstone. Hij heeft een zwak voor het uitdagende circuit en ook z'n Toro Rosso lijkt zich er thuis te voelen. In de vrije trainingen eindigde de Limburger gisteren als derde en zevende.

"Ik denk dat een start vanaf de vierde rij voor ons een realistisch doel is”, stelt Verstappen. Met ‘ons’ doelt hij ook op z’n teamgenoot Carlos Sainz. De Nederlander en de Spanjaard zijn het hele seizoen al aan elkaar gewaagd, hoewel Verstappen een WK-punt meer scoorde dan Sainz.

Ook in de vrije trainingen voor de Britse Grand Prix trok Sainz aan het korte eind, maar dat zegt weinig. De kwalificatietraining zaterdagmiddag, dat is het moment waarop de optimale ronde moet worden neergezet.

Spielberg

Dat de Toro Rosso’s goed voor de dag komen op Silverstone is geen verrassing. Verstappen voorspelde het al na de succesvolle race in Spielberg (Oostenrijk), waar hij als achtste over de streep ging en voor de tweede keer in z’n carrière WK-punten verdiende. “Ik denk dat het op Silverstone nog beter zal gaan. Onze auto komt daar beter tot z’n recht, vooral in de bochten.”

Het blijken geen loze woorden. “In de snelle bochten hebben wij de snelste auto’s”, concludeerde de 17-jarige Limburger na het analyseren van de trainingsdata. “Natuurlijk verliezen we terrein op de rechte stukken. Daar komen we nog steeds vermogen tekort, maar dat compenseren we elders op de baan.”

Extra

Silverstone is de bakermat van de autosport. 'The Home of British Motor Racing' geldt als een circuit waar echte race-talenten net even iets extra kunnen. Verstappen lijkt daar op basis van z’n eerste Formule 1-races bij te horen.

Het begin is goed: hij is opgetogen over z’n Toro Rosso. "Het is echt een feest om hier met deze auto te rijden. Het chassis is top en de balans is echt goed. Ik barst van het vertrouwen.”

Verstappen maakte vooral indruk op vrijdagochtend. In de eerste vrije training zette hij de derde tijd neer, achter het bijna onverslaanbare Mercedes-duo Nico Rosberg/Lewis Hamilton.

“Het mooie was dat ik achter een Mercedes reed en zag dat die niet eens een enorm gat sloeg. Ik denk dat Hamilton en Rosberg in de race niet bij te houden zullen zijn. Maar de rest moeten we op snelheid kunnen hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl