Serena Williams had zich al min of meer neergelegd bij een nederlaag
NOS Sport

Williams: was al bezig met danscursus voor morgen

Serena Williams ging vrijdagavond in de derde ronde van Wimbledon langs de rand van de afgrond. Heather Watson was dicht bij een stunt, maar kon de klus niet klaren. Williams zelf had zich naar eigen zeggen al min of meer neergelegd bij een nederlaag.

"Om eerlijk te zijn dacht ik niet dat ik deze wedstrijd nog zou winnen. Ik weet niet hoe ik de wedstrijd eruit heb getrokken", aldus Williams, die uiteindelijk met 6-2, 4-6, 7-5 aan het langste eind trok. Ze kwam in de derde set terug van een achterstand van 3-0.

"Ik was al voorzichtig bezig met wat ik morgen zou gaan doen. Zo zat ik met mijn gedachten bij het vinden van een leuke danscursus en het kijken bij Venus. Dat soort dingen gaan dan door mijn hoofd. Ik ben negatiever dan men denkt. Soms heb je nou eenmaal je dag niet en ik dacht dat dit niet mijn dag zou zijn."

Britse tennisfans

Watson daarentegen haalde tot grote vreugde van de Britse tennisfans het beste in zichzelf naar boven. "Watson speelde echt waanzinnig goed. Ze serveerde uitstekend en hield haar foutenlast laag. Vorig jaar had ik deze wedstrijd verloren. Maar mentaal voel ik me nu zoveel sterker. Dat is mijn kwaliteit", aldus Williams, die haar opponente luidkeels aangemoedigd zag worden.

"Zo’n meelevend publiek heb ik nog nooit meegemaakt hier op Wimbledon. Zo luid, tussen de punten en tijdens de punten. Ik hoorde nooit eerder boe-geroep op Wimbledon, maar vandaag was dat voor het eerst. Watson heeft enorm veel fans hier."

"Venus beter in vorm"

Williams wacht nu een ontmoeting met haar zus Venus. “Zij is op dit moment beter in vorm dan ik. Het is jammer dat we elkaar zo snel treffen. We zullen beiden ons best doen. Maar zij is mijn zus vandaag, volgende week, maar ook volgend jaar. Dat is iets belangrijker dan een wedstrijd.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl