Serena Williams moest diep gaan
NOS Sport

Serena Williams ontsnapt, Sister Act een feit

Serena Williams is op Wimbledon ternauwernood op koers gebleven voor de titel. De Amerikaanse knokte zich in een zeer vermakelijke en spannende partij langs Heather Watson, de hoop van het Britse volk: 6-2, 4-6, 7-5.

Watson serveerde in de derde set op 5-4 voor de zege en was slechts twee punten verwijderd van een sensationele zege. De nummer 59 van de wereld gaf in set drie ook een voorsprong van 3-0 uit handen.

Toen de zege eenmaal in het zicht kwam, werd Watson zichtbaar bevangen door de spanning. Ze speelde minder vrijuit en duwde de ballen naar de overkant. In de laatste game leek ze op eigen service terug te komen tot deuce, maar Hawk-Eye bepaalde dat de bal van Williams de lijn had geraakt.

In de vierde ronde wacht de nummer één van de wereld een ontmoeting met haar zus Venus: een zogenaamde Sister Act. Venus Williams had weinig problemen met Aleksandra Krunic: 6-3, 6-2.

Nummer 26

De zusters Williams stonden in het verleden 25 keer tegenover elkaar en veertien keer won Serena. De eerste Sister Act dateert alweer van 1998, ruim 17 jaar geleden.

Op Wimbledon troffen de zussen elkaar vijf keer eerder en Serena leidt met 3-2 in onderlinge ontmoetingen op het heilige gras. De clash vindt maandag plaats, aangezien zondag traditiegetrouw een rustdag is op Wimbledon.

Maria Sjarapova is ook van de partij in de tweede week

Sjarapova

Maria Sjarapova bereikte voor de negende keer de achtste finales op Wimbledon. De als vierde geplaatste Russin boekte haar plek bij de laatste zestien in Londen door een zege op Irina Begu: 6-4, 6-3.

Sjarapova, winnares in 2004, leverde haar eerste opslaggame direct in. Dat bleek echter geen opmaat voor een Roemeense verrassing. Het volgende breakpoint dat Begu kreeg, was pas op 1-5 in de tweede set.

De mondiale nummer 31 verzilverde dat wel, kwam ook nog terug tot 3-5, maar de opleving van Begu was van korte duur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl