Zwaarbewapende agenten bij de inval in een loods in Brabant
NOS Nieuws

Zware wapens gevonden in liquidatie-onderzoek

De politie heeft een grote partij, voornamelijk zware, vuurwapens gevonden in Noord-Brabant en België. Ook werden munitie, handgranaten en xtc-pillen gevonden. Informatie over de wapens was naar boven gekomen in onderzoeken naar de Amsterdamse liquidaties.

De politie deed huiszoeking in een loods in Brabant en in woningen in Brabant en België. Een man van 64 jaar, die de loods gebruikte, is aangehouden.

Munitie voor kalasjnikovs

Alles bij elkaar werden zo'n zestig vuurwapens gevonden, waaronder automatische vuurwapens, revolvers, pistolen, geweren, geluiddempers en een pistoolmitrailleur met geluiddemper. Er werden duizenden stuks munitie gevonden, onder meer van het type dat met een kalasjnikov kan worden verschoten, en ook meerdere patroonmagazijnen voor onder meer kalasjnikovs.

Verder vond de politie handgranaten, schietpennen, stroomstootwapens, ploertendoders en een koffer en een grote doos vol xtc-pillen.

De politie vraagt mensen die informatie hebben over de vuurwapens dat te melden

Criminelen hinderen

De wapenvondsten en de aanhouding passen in de strategie van de Amsterdamse driehoek om niet alleen verdachten op te sporen en te vervolgen, maar ook activiteiten van zware criminelen te voorkomen en te hinderen, onderstreept de politie.

De wapens en drugs werden al eind mei gevonden; de vondst is niet eerder openbaar gemaakt om te zorgen dat de verdachte het onderzoek niet kon tegenwerken.

De politie vraagt mensen die informatie hebben over het bezit of gebruik van de vuurwapens contact op te nemen met de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl