Novak Djokovic is nog zonder setverlies
NOS Sport

Djokovic houdt Tomic eenvoudig in bedwang

Novak Djokovic heeft zich zonder problemen verzekerd van een plek in de vierde ronde van Wimbledon. De titelhouder rekende met driemaal 6-3 af met de Australiër Bernard Tomic.

In zijn derde partij van deze editie van Wimbledon imponeerde Djokovic, die maar liefst 38 winners produceerde tegenover slechts 12 onnodige fouten. Na anderhalf uur besliste de Serviër de partij al in zijn voordeel.

Hopman Cup

De laatste ontmoeting tussen beiden werd nog gewonnen door Tomic, al ging dat om het demonstratietoernooi om de Hopman Cup. De andere vier confrontaties werden allemaal gewonnen door Djokovic, die in 2011 op Wimbledon nog vier sets nodig had om de jonge Australiër te verslaan.

Tomic baarde vier jaar geleden opzien door als qualifier door te dringen tot de laatste acht in Londen. Hij won toen van onder anderen Robin Söderling en Xavier Malisse. Op de andere grandslamtoernooien kwam Tomic nog nooit zo ver.

Anderson

Voor een plek in de kwartfinales gaat Djokovic het opnemen tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson, die in drie sets afrekende met Leonardo Mayer uit Argentinië.

"Ik zit erg dicht bij mijn gewenste niveau. Hopelijk kan ik dat in de tweede week bereiken", aldus Djokovic, dit jaar nog zonder setverlies, na afloop. "Vanaf de baseline krijg ik steeds meer controle. Ik heb erg goed geserveerd en haalde daardoor veel punten binnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl