Bondscoach Max Caldas spreekt zijn spelersgroep toe na de vroegtijdige uitschakeling door Pakistan bij de Champions Trophy in december 2014
NOS Sport

Caldas eist beschikbare assistenten en promoveert Van den Honert

De Nederlandse hockeyers zijn al een paar weken zeker van deelname aan de Olympische Spelen, maar rustig is het nog niet in de staf van Oranje. Bondscoach Max Caldas wil in aanloop naar Rio kunnen beschikken over een fulltime-assistent. Nu wordt de Argentijn nog geassisteerd door Alexander Cox en Russell Garcia, die de functie beiden combineren met een rol als clubcoach.

Op aandrang van Caldas wordt Taco van den Honert nu gepromoveerd tot een van zijn twee assistenten. Van de Engelsman Garcia, tevens coach van Bloemendaal, wordt afscheid genomen. Cox, die Kampong onder zijn hoede heeft, blijft wel aan als assistent.

"Met zowel Cox als Garcia heb ik goed en prettig samengewerkt. Dat maakte de beslissing heel moeilijk", aldus Caldas. “Als er dubbele programma’s waren, bijvoorbeeld in de maand mei, konden Garcia en Cox er niet altijd zijn. Dat wist ik van tevoren, maar is niet ideaal. In aanloop naar de Olympische Spelen komend jaar kunnen we dat ons niet veroorloven.”

Vertrouwd trio

Van den Honert, voormalig coach van Amsterdam, werkte in de afgelopen tijd al met de hockeymannen om de strafcorner te verbeteren. Zijn promotie betekent dat een oude samenwerking in ere wordt hersteld. "In mijn eerdere periode bij het Nederlands dameselftal werkte ik al met Cox als assistent-bondscoach en Van den Honert als assistent-trainer. In die rolverdeling gaan we nu ook aan de slag.”

De Nederlandse hockeymannen plaatsten zich vorige maand dankzij de derde plaats bij het halvefinaletoernooi van de World League in Argentinië voor de Olympische Spelen in Rio. Maandag begint de voorbereiding op het EK, dat eind augustus in Londen wordt gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl