Jean-Julien Rojer door naar de derde ronde
NOS Sport

Rojer wint marathonpartij, ook Krajicek door

Jean-Julien Rojer heeft in het dubbelspeltoernooi van Wimbledon een fraaie inhaalrace bekroond met een zwaarbevochten zege.

Samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau kwam hij in de tweede ronde tegen André Begemann uit Duitsland en de Oostenrijker Julian Knowle terug van een achterstand van 2-0 in sets: 1-6, 3-6, 6-4, 6-2, 15-13.

Op 6-5 in de vijfde set overleefden Rojer en Tecau een wedstrijdpunt.

Love

Op 13-13 benutten Rojer en Tecau hun eerste breakpoint van de vijfde set, waarna ze het duel op love uitserveerden. De partij duurde ruim drieënhalf uur.

Opvallend genoeg won het duo Rojer/Tecau, dat vorig jaar nog in de derde ronde bleef steken, in de eerste twee sets slechts 32 punten.

De winnaar van het duel tussen Hewitt/Kokkinakis en Lindstedt/Melzer is de volgende horde van Rojer en Tecau.

Ook Krajicek door

Michaëlla Krajicek plaatste zich samen met haar dubbelpartner Barbora Strycova uit Tsjechië voor de achtste finales op Wimbledon.

Het als veertiende geplaatste duo versloeg vrijdag Vera Doesjevina uit Rusland en Maria Martinez Sanchez uit Spanje in twee sets. Het werd 6-3, 7-6 (7).

In de tiebreak kregen Doesjevina en Martinez Sanchez twee setpoints, maar die verzilverden ze niet. Het tweede matchpoint voor Krajicek en Strycova was wel raak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl