Tijdens de rellen werden de ruiten van verschillende winkels vernield
NOS NieuwsAangepast

Meeste arrestanten Den Haag weer vrij

Twaalf verdachten die bij de rellen waren in de Haagse Schilderswijk, zijn vandaag aan de rechter-commissaris voorgeleid. Elf van hen blijven voorlopig vastzitten. Op 15 juli is een speciale zitting waarin meerdere verdachten in een keer voor de rechter komen.

Een minderjarige jongen is vrijgelaten omdat hij binnenkort een herkansing heeft van een proefwerk, meldt het Openbaar Ministerie. Als hij een onvoldoende haalt, moet hij van school af.

Boete

De bijna tweehonderd mensen die afgelopen nacht werden aangehouden, hebben de nacht in de cel doorgebracht. De meesten waren opgepakt omdat ze een samenscholingsverbod hadden genegeerd. Zij hebben van de politie een boete gekregen en zijn vrijgelaten.

Sinds maandag zijn er circa 250 mensen opgepakt tijdens de Haagse rellen. Die braken uit na het overlijden van de Arubaanse arrestant Mitch Henriquez. Hij is waarschijnlijk overleden door politieoptreden in het Zuiderpark.

Het OM heeft nog 72 zaken in behandeling.

Steen

Eerder op de dag is een 15-jarige relschopper via supersnelrecht veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur en een gebiedsverbod. Hij had een steen gegooid tegen een langsrijdende politiebus.

En vandaag is een 27-jarige Hagenaar opgepakt voor de plundering van een Albert Heijn-filiaal in de Schilderswijk, maandagnacht. Daarnaast zou hij een agent hebben bedreigd via sociale media.

Bedreigingen

De Haagse politie doet naar aanleiding van de rellen van deze week meerdere onderzoeken naar bedreigingen tegen agenten. Politiechef Van Musscher zegt dat agenten al dagen worden bedreigd via internet. Zowel hun privéleven als hun werk lijdt eronder.

"Geweld en bedreigingen tegen agenten worden nooit getolereerd", zegt Van Musscher. "We doen er alles aan om de daders op te sporen en aan te houden." De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl