Richard Gasquet
NOS Sport

Gasquet verslaat Dimitrov, Wawrinka degelijk

Richard Gasquet heeft zich geplaatst voor de achtste finales op Wimbledon. De Fransman deed dat ten koste van de als elfde geplaatste Grigor Dimitrov: 6-3, 6-4, 6-4.

De Bulgaar (vorig jaar halvefinalist) deed het op meerdere fronten beter dan Gasquet, die in 2007 tot de laatste vier reikte. Zo sloeg Dimitrov beduidend meer winners (36 om 21) en maakte hij meer returnpunten (30 om 22).

De ervaren Fransman, die maar op twaalf onnodige fouten te betrappen was, sprong echter veel beter met zijn breekkansen om. Gasquet benutte drie van zijn vier kansen, waar de Bulgaar van zijn vijf breakpoints er geen enkele verzilverde. Gasquet had wel vijf matchpoints nodig.

Het wilde maar niet lukken bij Grigor Dimitrov

Kyrgios neemt revanche op Raonic

Gasquet stuit in de vierde ronde op de Australiër Nick Kyrgios, die Milos Raonic, de nummer acht van de wereld, versloeg: 5-7, 7-5, 7-6 (3), 6-3.

Met zijn zege nam de Australiër revanche op de Canadees, die hem vorig jaar in de kwartfinales in Londen de voet had dwars gezet. Kyrgios was de betere speler in het begin, maar met drie dubbele fouten in de twaalfde game schonk hij Raonic de eerste set.

De Canadees verkrampte zelf in game elf van de tweede set waarna de Australiër even later langszij kwam. Met zes punten op rij in de tiebreak pakte Kyrgios de derde set, waarna een break in het vierde bedrijf volstond. De Australische hardhitter sloeg 34 aces.

Milos Raonic feliciteert Nick Kyrgios

Wawrinka rekent af met Verdasco

Stan Wawrinka plaatste zich zonder al te veel problemen voor de vierde ronde. De winnaar van Roland Garros rekende in drie sets af met de Spanjaard Fernando Verdasco: 6-4, 6-3, 6-4.

De Zwitserse nummer vier van de plaatsingslijst serveerde beduidend beter dan Verdasco, die liefst twaalf dubbele fouten sloeg en bovendien ook nog eens veel onnodige fouten maakte. Desondanks was ook Wawrinka niet altijd even scherp; zo had hij liefst zestien breekkansen nodig om drie keer door de service van de Spanjaard te gaan.

Stan Wawrinka schreeuwt het uit na een gewonnen punt tegen Fernando Verdasco
Wimbledon 2015: Dimitrov en Raonic uitgeschakeld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl