NOS Nieuws

Vinnige vos valt Britse sporters aan

Een agressieve vos heeft bij een sportclub in het Britse Cambridgeshire acht mensen aangevallen. De sporters waren net onderweg naar huis, toen het dier tevoorschijn kwam en hen belaagde. Ze besloten uiteindelijk in de kantine te schuilen tot de vos was gevangen.

"Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt", vertelt de voorzitter van de sportclub, Bruce Staines. De vos beet een vrouw in haar hand en viel toen een van de andere sporters aan. Die viel van schrik van zijn fiets, verloor zijn bril en vluchtte terug naar het clubhuis.

"Hij moest de vos van zich afslaan met zijn fiets", zegt Staines. "Het dier bleef vervolgens rond het gebouw lopen. We konden er niet uit."

Verdelger

De sporters barricadeerden het clubhuis en belden een specialist. Ook hij had nog nooit met zo'n agressief dier te maken gehad. "Toen ik bij de sportclub aankwam, begon de vos direct mijn auto te omcirkelen."

Volgens de specialist was het meteen duidelijk wat er moest gebeuren. "Ik kon dit dier hier niet rond laten lopen. Er spelen hier kinderen in de buurt."

Nadat hij meerdere keren terug naar zijn auto was gejaagd door de vos, wist de specialist het dier te vangen. Hij heeft de agressieve vos laten inslapen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl