NOS Nieuws

Diverse noodreparaties door hittegolf

Zeven van de acht operatiekamers van de locatie Langendijk van het Amphia Ziekenhuis in Breda zijn gesloten omdat het er te warm is geworden. Gisteravond viel de koelmachine uit die de kamers op een temperatuur van 16 tot 18 graden moet houden.

De geplande operaties zijn verplaatst naar andere vestigingen van het ziekenhuis of ze worden uitgesteld. Er is nog wel een operatiekamer voor spoedgevallen.

De koelmachine wordt vandaag vervangen en naar verwachting werkt alles aan het eind van de dag weer zoals het hoort.

Ook de Zuiderbrug van de A73 bij Venlo wordt vandaag gerepareerd. Het asfalt op het baanvak in noordelijke richting is door de hitte beschadigd. De spoedreparatie duurt tot morgenochtend. Tot die tijd is er maar een rijstrook beschikbaar richting Nijmegen.

Netwerkbeheerder Liander zet in Amsterdam extra storingsploegen in. De regio Amsterdam is sinds het begin van de hittegolf al acht keer door een stroomstoring getroffen. De combinatie van de warmte met de droogte zorgt ervoor dat kabels in de grond doorbranden of uitdrogen doordat de aarde eromheen te warm wordt. Als dat opnieuw gebeurt kan het extra personeel snel ingrijpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl