Gasten en omstanders helpen de gewonden na de brand op het festival
NOS Nieuws

Nederlandse donorhuid naar Taiwan

De Huidbank in Beverwijk stuurt vandaag donorhuid naar Taiwan. De huid is bedoeld voor jongeren die ernstige brandwonden opliepen bij de explosie vorige week in het Formosa Water Park in de stad Nieuw Taipei.

Vandaag worden tien dozen huid naar Schiphol gebracht. Daarmee kunnen ongeveer vijftig mensen worden geholpen. Volgens de Huidbank gaat het om een zeer grote zending en wordt niet uitgesloten dat er meer donorhuid naar Taiwan gaat.

Frank Beneker van de Huidbank spreekt van een grote ramp. "Het doet ons denken aan de nieuwjaarsramp in Volendam waarbij ook in een keer veel jonge mensen verbrand zijn."

Ambassadeur

De Huidbank kreeg gisteren bezoek van de Taiwanese ambassadeur. Die heeft zijn dank uitgesproken voor de actie. De huid is afkomstig van overleden Nederlandse donoren. Die dient als een biologisch verband, als de huid van het brandwondenslachtoffer is genezen, valt de donorhuid er weer vanaf.

De explosie vorig weekend in het waterpark ontstond toen er gekleurd poeder in de lucht werd gespoten. Dat vloog in brand en veroorzaakte een stofexplosie. Zo'n 500 jongeren raakten gewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl